Engineering

Als een gerenommeerd bedrijf in engineering zijn we gefocust op het leveren van hoogwaardige oplossingen door middel van innovatieve productontwikkeling. Onze diepgaande expertise in engineering stelt ons in staat om niet alleen producten te ontwikkelen die aan de behoeften van de markt voldoen, maar deze zelfs overtreffen. Ons toegewijde team van gespecialiseerde professionals staat klaar om uw visie om te zetten in tastbare realiteit door middel van geavanceerde technologieën en bewezen methodologieën. We begeleiden u van A tot Z en ondersteunen de productontwikkelaar om tot een perfect product te komen. Hierbij zetten we een nieuw productiemiddel in gang. Onze engineers bedenken een mal of stempel en brengen die tot productie. Door dit gereedschap kan keer op keer het product consistent en met veel precisie geproduceerd worden.

Wat is engineering?

Eerst een stap terug, wat is engineering? Engineering is de kunst en wetenschap van het ontwikkelen van nieuwe producten die de wereld veranderen. Het omvat het proces van het bedenken, ontwerpen, analyseren en realiseren van nieuwe producten. Als een vooraanstaand engineering bedrijf zijn wij gepassioneerd in het creëren van uw producten, van concept tot realiteit. Onze focus ligt op het ontwikkelen van nieuwe gereedschappen, zoals stempels en matrijzen, zodat deze baanbrekende oplossingen bieden voor de productie van uw benodigde onderdelen. Dit doen we aan de hand van uw product tekening en kijken we naar de haalbaarheid en meetbaarheid van het product. Vervolgens wordt in VISI-CAD een strook ontworpen die duidelijk maakt welke stappen nodig zijn om tot het eindproduct te komen. Als dit ontwerp akkoord is, wordt het gereedschap ontworpen en gaan de 2D tekeningen naar onze gereedschapmakerij.

De rol van een engineering bedrijf

Een engineering bedrijf speelt een cruciale rol in de procesontwikkeling en productontwikkeling. Wij zijn gespecialiseerd in product design engineering, waarbij we elk aspect van de procesontwikkeling zorgvuldig doorlopen. Met een scherp oog voor detail en een diepgaand begrip van industrienormen, streven we ernaar om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen en hen te begeleiden naar een succesvol product met behulp van product engineering. Onze focus ligt niet alleen op het creëren van producten, maar ook op het bieden van oplossingen die innovatief, kosteneffectief en duurzaam zijn. Door vroeg in de procesontwikkeling te schakelen, kunnen onze engineers input geven over ontwerpkeuzes die de productie-efficiëntie en kwaliteit kunnen beïnvloeden. We adviseren over geschikte materialen voor het spuitgieten of stampen voor het gewenste resultaat. Door de multidisciplinaire aanpak van ons productontwikkelingsbedrijf kunnen we complexe uitdagingen aan en leveren we resultaten van wereldklasse.

Productontwikkeling met kunststof 

Onze expertise in productontwikkeling met kunststof gaat verder dan enkel het ontwikkelen van een mal: we geven richtlijnen voor de ontwerpen die gemakkelijk en efficiënt te spuitgieten zijn. Dit omvat aspecten zoals het vermijden van complexe geometrieën, het minimaliseren van dunne wanden en het optimaliseren van de positionering van gietkanalen. Door onze diepgaande kennis van kunststofbewerking en industriële productontwikkeling kunnen we uw product ontwerpen omzetten in concrete productieplannen en mallen die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit, functionaliteit en esthetiek. 

Engineers werken aan het optimaliseren van het spuitgietproces. Dit omvat het instellen van parameters zoals spuitdruk, injectiesnelheid, koeltijd en temperatuur om de productkwaliteit te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. Het begrijpen van hoe het gesmolten materiaal door de matrijs stroomt, helpt bij het voorkomen van problemen als luchtbellen of ongelijkmatige vulling van de mal. Daarnaast is een effectief koelsysteem essentieel om de cyclustijd te verminderen en de consistentie van de productkwaliteit te verbeteren. Koelkanalen in de matrijs waarborgen de gelijkmatige temperatuurverdeling. We combineren geavanceerde technologieën met bewezen methodologieën voor productontwikkeling met kunststof die niet alleen innovatief is, maar ook duurzaam en kosteneffectief. 

Rapid prototyping

Rapid prototyping is een integraal onderdeel van ons productontwikkelingsproces. Met behulp van geavanceerde technologieën en expertise in het productontwikkelingsproces kunnen we snel en efficiënt prototypes produceren. Dit stelt onze klanten in staat om hun product ideeën te valideren en aan te passen voordat ze naar de productiefase gaan, waardoor risico’s worden verminderd en de kans op succes wordt vergroot. Onze aanpak van rapid prototyping combineert snelheid, nauwkeurigheid en kwaliteit om een naadloos productontwikkelingsproces te garanderen dat voldoet aan de hoogste normen van de industrie. We geloven in het leveren van niet alleen producten, maar complete oplossingen die onze klanten helpen om hun doelen te bereiken en een impact te maken in hun respectieve markten.

Bel onze specialisten

Krijg vrijblijvend deskundig advies

+31 (0) 40 – 253 99 95


Bel me terug formulier

Engineering in beeld

Meer specialisaties

Gereedschapmakerij

Stamperij

Spuitgieterij